Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Karlstad och Thorengruppen jagar finalplats i Svenska Cupen

På torsdag inleds den andra semifinalserien i Svenska Cupen på damsidan när Karlstad IBF och Thorengruppen IBK drabbar samman i Colorama Arena. Ett möte som Karlstads Lisa Rengärde och Thorengruppens Emelie Wibron båda ser fram emot.

- Det är en väldigt tuff match. Thorengruppen är det bästa motståndet man kan tänka sig i Svensk Innebandy och det är såklart väldigt roligt att få möta dem. Vi har ett nytt lag i år med fyra nyförvärv så det ska bli väldigt spännande att se hur vi ställer oss mot ett sådant bra motstånd som Thorengruppen. Det blir en otroligt rolig värdemätare för oss som lag i början på säsongen, säger Karlstads Lisa Rengärde.

- Jag tycker att vi har haft en väldigt bra inledning på den här säsongen men det har Karlstad också haft. Det kommer att bli två tuffa matcher mot Karlstad, säger Thorengruppens Emelie Wibron.

På vägen fram till semifinal så har Thorengruppen besegrat bland annat Dalen och Falun. Laget har inför säsongen fått en ny huvudtränare i Daniel Jernberg - och Wibron menar att Thorengruppen snabbt kommit in i sitt nya spelsätt under den nya tränaren.

- Jag tycker att vi snabbt har kommit in i vårt nya spel med en ny tränare och några nyförvärv. Vi har fått ihop det bra på en kort tid och även om vi skulle kunna bli ännu bättre så har vi kommit långt på kort tid. Vi jobbar hårt i varje match under sextio minuter och då brukar resultaten gå vår väg, säger Wibron.

Karlstad har avancerat till semifinal i Svenska Cupen genom segrar över bland annat Sirius och Västerås. På frågan om vad som gör Karlstad så pass starka den här säsongen väljer Rengärde att lyfta fram bredden i laget.

- Vi har fått in fyra otroligt duktiga tjejer med mycket rutin och med bra och härlig energi. De kommer såklart från bra lag och jag tror att de har fört med sig mycket in i vårt lag. Det har gjort att vi kan fortsätta lagbygget och få en bredare och starkare trupp, säger Rengärde.

Vad betyder det annars för er att ni har avancerat till semifinal i Svenska Cupen?

- Det är en bit på vägen mot vårt mål att vinna hela Svenska Cupen, så det är enligt plan. Men så här långt är vi inte nöjda utan först vill vi vinna semifinalen och sen vill vi vinna finalen i Gävle innan vi är nöjda, säger Wibron.

- Det betyder mycket såklart. Det är ett kvitto på att vi har någonting på gång den här säsongen och att vi är på rätt väg. Det är jättekul att få spela matcher som den här och det är roligt med cupen som har startat, säger Rengärde.

Finalen i Svenska Cupen spelas den 6 november i Gavlehovshallen, Gävle - och båda lagen har siktet inställt på Gästrikland och vet vad som kommer krävas för att försöka ta sig till finalfesten som väntar.

- Mot Karlstad brukar det framförallt vara tuffa matcher fysiskt och jag tror att det gäller att vi står upp bra i den kampen och att vi med boll presterar så bra som vi kan. Då tror jag att vi kommer göra mycket mål framåt och att vi vinner, säger Wibron.

- Det kommer att krävas ett stort fokus och att vi är med från start till slut i matcher som mot Thorengruppen. Ger man Thorengruppen minsta lilla utrymme eller minsta tid så tar de läget, men så är det med topplag och toppspelare som de har i sin trupp. Minsta lilla tum på en situation så sitter bollen, så det gäller att vi har ett stort fokus och är påkopplade från start och sen behåller det under matchens gång, avslutar Rengärde.

Mötet mellan Karlstad och Thorengruppen sänds live på Sportbladet.

Läs mer om Svenska Cupen här.

Svenska Cupen - Vecka 40
Onsdag
18.30 Växjö IBK - IBK Dalen (Herr)
19.00 Endre IF - Pixbo Wallenstam IBK (Dam)

Torsdag
19.00 Visby IBK - Pixbo Wallenstam IBK (Herr)
19.45 Karlstad IBF - Thorengruppen IBK (Dam)

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2021-10-07, kl 10:39