Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Inför Svenska Superligan - Mullsjö AIS

Mullsjö AIS pressade storfavoriterna Storvreta IBK under semifinalserien föregående säsong. Men höll inte hela vägen fram till final i Globen. Målsättningen för Mullsjö AIS den kommande säsongen är SM-guld och fortsätta utveckla det som påbörjats under tidigare säsonger.
Innebandy.se har pratat med huvudtränare Andreas Elf inför den kommande säsongen.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi har tränat fyra till fem gemensamma pass i veckan under försäsongen. Killarna har haft tre veckors egenträning där de kört individuella pass. I augusti går vi in i hall och kör innebandy fullt ut. Vårt träningsupplägg under försäsongen har varit kombinerat med styrka, kondition och snabbhet. Vi har kört samma spår som tidigare gällande planering och upplägg av vår försäsongsträning.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Vi har inte haft speciellt mycket innebandyträning utan har endast haft ett pass i veckan.

Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Vi ska fortsätta i samma spår som det senaste två säsongerna. Vi vill fortsätta utveckla det vi har påbörjat och samtidigt vara med och utveckla innebandyn till det positiva. Vårt höga försvarspel som vi jobbat hårt med har gett oss positiv effekt och är något vi vill fortsätta driva framåt. Vi kommer inte göra några stora förändringar i vårt spel inför kommande säsong utan det blir vissa små justeringar i det taktiska.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Ordet laget är viktig för oss inför den kommande säsongen. Förra säsongen tog det lång tid innan vi hittade rätt med just den biten. Då var vi en stor trupp och fick in namnkunniga spelare. Det gjorde tyvärr att vi glömde bort att fokusera på laget fullt ut. Men inför denna säsongen har vi lagt mer fokus på träningarna gällande sammansvetsning av laget. Vårt mål och fokus är att få ihop gruppen och laget tidigare än förra säsongen. Det hoppas vi kan resultera till att vi får en bättre start på serien och inte hamnar så långt efter från första början.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Oskar Domberg, back/center från RIG Umeå. Jag uppfattar Oskar som en väldigt klok spelare och en bra människa. Han har en bra spelförståelse och ett bra passningsspel. Han håller hög procent på allt han tar sig an och har en fantastisk inställning och målmedvetenhet. Tiden talar för att Oskar kommer bli en framtidsspelare av rang.

- Markus Jelsnes, målvakt från Sarpsborg, Norge. Det är en norsk landslagsmålvakt som har gjort det riktigt bra internationellt. Han känns otroligt taggad inför den kommande säsongen tillsammans med oss. Markus är en kille med hög målmedvetenhet och som vill mycket med sin innebandy. Det känns otroligt spännande att se vart hans utveckling tar vägen.

- Tim Braillard, center från Alligator Malans, Schweiz. Det är en landslagsspelare i Schweiz som fått otroliga lovår från förbundskaptenen, gamla lagkamrater och de som mött honom. Han har en ruggigt bra fysik och är också en målmedveten kille. Eftersom Tim har spelat internationellt tidigare tror vi att hans utvecklingskurva kommer stiga med säsongens gång. Det tar tid att acklimatisera sig i ett nytt lag men framförallt i ett nytt land.

- Joel Dagman, back från Linköping IBK. Joel är från trakterna och är en spelare vi haft ögonen på i många år. Hans utvecklingskurva i Linköping har varit helt fantastisk. Med hans profil är han en oerhört spännande spelare. Hans speed, spelsinne och passningsspel gör honom till en duktig spelare både offensivt och defensivt. Med vår innebandy i Mullsjö AIS är jag övertygad om att Joel kommer passa bra in i vårt spel och utvecklas ytterligare. Joel flyttade hit tidigt och känner många spelare sedan tidigare, därför känns det redan som han spelat med oss i några säsonger. 

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Det ska bli spännande att se Rikard Eriksson under den kommande säsongen. Förra säsongen var en tid då han anpassade sig till ett nytt lag och ett nytt spelsätt. Det tar alltid tid att komma in i ett lag ordentligt och få allt att stämma. Men nu känns det verkligen som han är inne i laget och vårt tänk. Denna säsongen kommer han starta med ett annat utgångsläge och slippa den stora omställningen.
När vi ändrade i försvarsspelet i hans formation föregående säsong fick vi se vilken bollvinnare han är och imponerade rejält. Jag är övertygad om att Rikard kommer starta denna säsongen på en hög nivå.

Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
- Det är att vinna SM-guld. Vi vill även bidra till en positiv utveckling av innebandy och bidra till rolig innebandy. Det viktigaste för oss är att ta hem poängen i varje match, men även kunna kombinera en attraktiv innebandy med vägvinnande.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- För vår del är det en generationsväxling i vårt lag. Därför ska det bli kul att se hur gruppen formar sig och se vilka spelare som kliver fram. Det ska bli riktigt intressant att se vilka som vågar ta det steget. Det känns som vi har något riktigt spännande på gång.

Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
- Storvreta blir självklart tuffa att möta. Det blir svårt att blunda för dem då de har laget intakt och värvat ytterligare duktiga spelare. Falun är också ett lag som blir tuffa att möta och har värvat bra inför den kommande säsongen.
 

 

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55