Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Inför Svenska Superligan - Lindås Rasta IBK

Förändringar i Lindås spel ska ge dem fler poäng i Svenska Superligan. Laget ska förtjäna sin plats i högsta ligan genom att höja sitt spel ytterligare några dimensioner.
Innebandy.se har pratat med huvudtränaren Joacim Bernvid inför den kommande säsongen.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi har tyckt att vårt upplägg under förra säsongen har fungerat bra, därför har vi kört vidare på samma koncept. Vi har haft fyra gemensamma pass i veckan och försökt hitta en bra kombination med både konditionsträning och styrka. Vi har en fystränare som hjälper oss att utveckla dessa bitar och det har fungerat otroligt bra.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Sammanlagt har vi kört ungefär åtta innebandypass under sommaren. Vi har framförallt haft dessa passen i samband med våra cuper för barn och ungdomar. Då har vi haft bra tillfällen till att träna ihop oss men samtidigt möjligheten till att visa upp oss för kidsen.

 Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
. Vi kommer till helt nya förutsättningar och det gäller att vi acklimatiserar oss från start. Vi har tidigare varit ett spelförande lag med mycket boll, men nu ska vi anpassa vårt spel och fokusera mer på försvarsspelet. Vi tror att denna förändring ger oss mer poäng i Svenska Superligan.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Under många säsonger har vi byggt laget kring en tight gruppsammanhållning. I år blir det minst lika viktigt att fokusera på dessa bitar. Vi vill få alla spelare att trivas och prestera lika bra som förra säsongen. Vårt framgångsrecept är gruppsammanhållning och tron på våra idéer.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Oskar Adler, målvakt från Pixbo Wallenstam. Oskar är en kompetent målvakt som är värd att testa på ett ansvar i SSL. Det kommer bli en rolig kamp mellan våra målvakter och det ska bli spännande att följa deras utveckling.

- David Siitonen, forward från Mölndal. Det är en spännande spelare som har flera olika vapen som känns intressanta. Om David kommer in i tempot kan han bli farlig och en riktig poängspelare.

- Alessandro Agus, forward från Landvetter. Han har spelat flera säsonger i SSL tidigare och kommer bidra med sin rutin och erfarenhet. Alessandro är etablerad på denna nivån och är ett starkt nyförvärv för oss. 

- Oskar Henriksson, forward från UHC Uster, Schweiz. Oskar är en supervärvning i min värld. Han är en duktig tvåvägsspelare och kommer tillföra att vårt lag lyfter sig flera dimensioner till. Vi är väldigt nöjda med värvningen av Oskar.

- André Landin, back/center från FBC Partille. Det ska bli otroligt spännande att se André i SSL. Han besitter fina handleder och en bra spelskicklighet som definitivt håller i SSL. André kan spela både back och center.

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Max Källerteg, han är en riktig talang som är född 99. Max har varit grym i vårt JAS-lag och var vår bästa spelare i kvalet. Han blommade verkligen ut under kvalet och gjorde matchvinnande mål. Under försäsongen har Max sett otroligt bra förberedd ut och kommer bli fantastisk att följa i Svenska Superligan.

Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
- Det är svårt att säga men självklart blir det att komma upp i nivå så att vi förtjänar att vara kvar i SSL. Vi vill prestera bra mot bottenlagen men samtidigt vara med och utmana dem absolut bästa.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Självklart ska det bli roligt att visa upp världens bästa innebandy för vår trogna publik. Det ska även bli kul med nya utmaningar och derbyn mot Pixbo Wallenstam. Samtidigt ska det bli spännande att möta det stora lagen som exempelvis Storvreta.

Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
- Storvreta blir självklart tuffa att möta. De har ett lag med världsspelare på varje position och i varje femma. Det blir helt klart en utmaning att möta dem, men samtidigt en rolig utmaning att försöka ta poäng ifrån dem.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55