Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Inför SM-finalen: Mora vs Täby

Säsongens sista match – och allt står på spel. Nu står kampen mellan KAIS Mora och Täby i SM-finalen.

Både Mora och Täby kom till Quality Globe Hotel i Stockholm under torsdagskvällen. Efter det har de laddat och sett fram emot det som nu väntar: den mest prestigefyllda matchen i svensk innebandy – SM-finalen.

- Det ska bli jäkligt kul. Sjukt kul! Det är final, vem gillar inte det? Det är lite speciellt att det är mot Täby (Wickströms förra klubb, reds anm), men en riktigt rolig match väntar, säger KAIS Moras Louise Wickström.

- Vi har gjort ett bra slutspel hittills och kommit samman som grupp. Vi kommer att ge 100 procent, säger Täbys Julia Croneld.

Mora har slagit ut Täby ur SM-slutspelet de fyra senaste åren. Två gånger i kvartsfinal och två gånger i semifinal. Nu, när Louise Wikström står på andra sidan, vill hon ge sitt lag ännu en vinst mot Täby.

- Vi har väldigt många verktyg i lådan som vi kan plocka fram till vad som än händer. Vi har bra spelare och är jäkligt sugna på ett guld, säger hon.

Julia Croneld är tvärtom säker på att hennes lag tar hem guldet. Croneld avslutade den häftiga semifinalserien mot IKSU med att själv avgöra med två mål.

- Det är kul att avsluta med två mål, men jag har inte riktigt kommit upp i ett riktigt bra matchtempo. I finalen blir det kul och förhoppningsvis gör jag det bättre.

SM-finalen startar klockan 12.15 under lördagen. Sändningen på kanal 5 börjar klockan 11.30.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55