Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Inför Allsvenskan - Visby IBK

Om exakt en vecka spelar Visby IBK sin första match för säsongen i Allsvenskan norra på herrsidan. Ny huvudtränare för laget är Anton Olofsson, och han har siktet inställt på en sak.
- Våra förväntningar handlar ju framför allt om att ta steget tillbaka upp, det är vår målsättning.

Vidare berättar Olofsson om att det är mer än bara han själv som är nytt inför den kommande säsongen.
- Mer eller mindre halva laget är nytt. Jag är ny tränare, många nya spelare, så det är ganska mycket som är nytt kan man säga. Vi kommer i viss mån att få börja om lite från början. Hur mycket som kommer skilja sig från tidigare år det får vi se längs vägen, men jag kommer ju vilja sätta min prägel såklart.

Vilken typ av innebandy kommer att känneteckna Visby IBK den här säsongen?
Vi vill spela med stort bollinnehav och göra mycket mål, det är väl ambitionen hos alla lag. Sen är det som sagt mycket nytt och det kommer ta tid innan vi kan spela exakt så som vi vill, vi är i början på en lång process och är medvetna om att det inte kommer att gå som på räls från premiären.

Vilken motståndare ser du mest fram emot att möta?
Det ska givetvis bli kul att möta Nykvarn, de har ett starkt lag på pappret och har fått mycket uppmärksamhet inför säsongen. Sedan ska det bli kul att möta AIK också, de är ett klassiskt lag.

Vilken/vilka spelare i laget vill du lyfta fram lite extra inför säsongen?
Det där är alltid svårt, vi har många bra spelare. Wilmer Viinamäki har varit med länge nu och leverar år ut och år in, så honom blir det svårt att inte nämna. Markus Jovic gjorde en fantastisk säsong förra året. Sedan har vi Allsvenskans bästa målvakt i Rasmus Ekström, så vi har absolut många bra spelare på pappret.

Premiärmatchen spelas som tidigare nämnt nästa söndag, och då är det IK Sätra som står för motståndet. Olofsson menar dock att deras fokus är något mer långsiktigt.
- Det är lite som jag sa tidigare, vi är inne i en process och hur klyshigt det än låter så är varje träning och match en chans att jobba vidare på det vi vill förbättra. När serien drar igång så är det ju dock också poäng dom står på spel så det är självklart viktigt att vinna för att kunna nå de resultat vi till över tid.

Fram till seriestarten av Allsvenskan uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.

Följ matcher live på www.innebandy.tv!

short_text    Publicerat av Emma Clarin 2021-09-12, kl 08:00