Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Inför Allsvenskan - Örnsköldsvik IBK

Örnsköldsvik IBK huserar i Allsvenskan norra på damsidan. Hos laget finns en strävan efter att förvalta och bygga vidare på den kultur som byggts upp inom klubben. För några år sedan var laget uppe och vände i SSL, och det finns en ambition om att ta sig tillbaka. Huvudtränare Peter Selin har tydliga förväntningar på säsongen 2021/22.
- Förväntningarna inför kommande säsong är att vi ska göra en tillräckligt bra säsong för att kunna kvala uppåt. Det är vårt huvudsakliga mål, sedan så är vi en relativt ny trupp med några hemvändare, några från yngre led osv som ska skolas in i det allsvenska tempot, så vi får ta det i etappmål.

Vilken typ av innebandy kommer att känneteckna Örnsköldsvik IBK den här säsongen?
- Vi kommer att spela både fartfyllt och energiskt, en anfallsinriktad innebandy. Vi vill spela en modern innebandy som kännetecknad av mycket fart och energi.

Vilken motståndare ser du mest fram emot att möta?
- Framför allt så är de nog de topptippade lagen, så som Dalen. Vi har många före detta spelare som gått till Dalen så det hade givetvis varit skönt att vinna mot dem. Sedan bjuder RIG alltid på bra motstånd och blir en bra värdemätare på det sättet, men skulle jag välja ett lag så säger jag Dalen.

Vilken/vilka spelare i laget vill du lyfta fram lite extra inför säsongen?
- Vi har en väldigt bred trupp så det finns många spelare att lyfta fram, men givetvis är där några som sticker ut. Bland annat har vi tre 03:or i Sara Wallberg, Tindra Byström och Nova Ekedahl som alla tre varit uttagna i U19-landslaget och gjort det bra där, så de kommer att ligga i framkant. Vi har också Hanna Strandberg, en något äldre spelare som kommer med mycket rutin. Hon gjorde det väldigt bra i fjol och kommer att skapa mycket framåt. Vi har även Frida Tjärnström och Alva Sjölund som vänt hemåt och som vi tror kommer kunna bidra med mycket till oss.

I premiären möter ni Umeå Västra IF, hur går tankarna inför den matchen?
- Under försäsongen har vi spelat en del matcher, bland annat i Svenska Cupen där vi spelade jämt mot Dalen och vann mot RIG, så förberedelserna har varit bra. Umeå Västra satsar dock rejält och de har sett starka ut, så vi förväntar oss en tuff och jämn match. Det gäller att komma väl förberedda och med bra energi för vår del.

Fram till seriestarten av Allsvenskan uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.

Följ matcher live på www.innebandy.tv!

 

short_text    Publicerat av Emma Clarin 2021-09-13, kl 11:48