Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Framtidens idrottshall – en ny mötesplats för rörelseglädje

Bristen på idrottshallar är stor i Sverige, samtidigt som det finns ett ökande behov av mötesplatser som främjar rörelse och gemenskap. Nu bjuder projektet Framtidens idrottshall in till en presentation för allmänheten den 1 september.

Svenska Innebandyförbundet har, i samarbete med Sveriges andra fyra största idrottsförbund för inomhusidrott; Handboll-, Basketboll-, Gymnastik- och Volleybollförbundet, har tagit fram ett innovativt koncept för framtidens idrottshall. Tillsammans vill vi bidra till att stärka folkhälsan i samhället.

Idrottshallar byggs idag enligt gamla normer och det behövs hallar som är tillgängliga för flera aktiviteter och utövare. Framtidens idrottshall kan, genom innovativa lösningar som möter framtida hållbarhetskrav, skapa förutsättningar för rörelseförståelse och livslång rörelseglädje och stödja en föreningsgemenskap som ger trygghet och sammanhang för fler.

Idrottshallen kan också vara en mötesplats i vardagen oavsett var den uppförs, genom att erbjuda ett brett, gränsöverskridande innehåll där idrott och rörelse är i fokus, såväl för skolan och idrottsrörelsen som för dem som idag inte är aktiva.

Konceptet för framtidens idrottshall presenteras på förmiddagen den 1 september, samma datum som det inställda Träffpunkt Idrott skulle ha genomförts. Inbjudan med exakt tid och plats, fysisk eller digital, för evenemanget skickas ut senare, men boka gärna in datumet redan nu. Är du intresserad av framtidens idrottshall och vill få en inbjudan? Skicka en intresseanmälan till någon av våra ansvariga för projektet:

Daniel Glimvert, anläggningsansvarig, Svenska Gymnastikförbundet, daniel.glimvert@gymnastik.se 
Niklas Singstedt, ansvarig arkitekt, White Arkitekter, niklas.singstedt@white.se

Fakta: Framtidens idrottshall
Projektet ägs gemensamt av Basketboll-, Gymnastik-, Handboll, Innebandy- och Volleybollförbundet och delfinansieras av Riksidrottsförbundet med stöd från White arkitekters forsknings- och utvecklingsavdelning White Research Lab. Projektet startade i oktober 2019 och slutresultatet presenteras den 1 september 2020.

Läs mer 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56