Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Floorball Fitness-instruktörerna står redo att inspirera

Floorball Fitness fortsätter att inspirera föreningar och distrikt runt om i Sverige, och instruktörer står redo att fortsätta inspirera och lära ut Floorball Fitness.  

– Vi vill få fler människor i rörelse och då är Floorball Fitness en fantastisk metod för det, säger Ellen Tillman. 

Ellen Tillman och Jimmy Palm är instruktörer och hjälper till att fortsätta sprida Floorball Fitness ute bland föreningar. De kommer bland annat att visa upp enkelheten och flexibiliteten som Floorball Fitness innebär. För dem båda är det viktigt att kunna erbjuda en ny form av innebandy för att fler ska vilja vara kvar i föreningslivet men också välja att börja träna.    

– Jag tror att det är många som vill träna men som inte hittar någon att träna med och då blir det att de köper ett gymkort istället och där tycker jag att vi tappar så otroligt många människor som skulle kunna vara inom innebandyn. Min stora förhoppning är därför att skapa något som får fler att vilja stanna kvar inom innebandyn eller väljer att börja, säger Jimmy Palm. 

Floorball Fitness är framtaget av Skånes Innebandyförbund tillsammans med Skånes Handbollsförbund, Skånes Ishockeyförbund och RF-SISU Skåne. Det erbjuder ett paketerat träningskoncept för idrottsföreningar som vill utveckla sitt träningsutbud och bredda sin målgrupp. 

– Våra instruktörer i Floorball Fitness kommer att fortsätta att framförallt sprida konceptet i Skåne men förhoppningsvis så är det fler föreningar runt om i landet som väljer att starta upp en motionssatsning med Floorball Fitness, säger Sarah Jaxell som är projektledare för Sport Fitness. 

Konceptet kan ge föreningar fler medlemmar då fler väljer att stanna eller börja spela innebandy. Det kan i längden ge ett ekonomiskt tillskott för föreningen eftersom Floorball Fitness i stort sett inte kostar föreningen något, då det inte kräver matcher och domare, men med möjlighet till fler medlemmar. Föreningen kan själva bestämma vad och om det ska kosta något för deltagarna att vara med på ett träningspass i Floorball Fitness. 

– Det är viktigt att föreningar kan erbjuda ett träningskoncept där alla är välkomna och kan delta. Vi vill få fler människor i rörelse och då är Floorball Fitness en fantastisk metod för detta. Träningsformen är både enkel, flexibel och kravlös och kan utövas både med och utan ett tävlingsmoment, säger Ellen Tillman. 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56