Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Floorball Fitness - ett sätt att nå nya målgrupper

Sedan Floorball Fitness lanserades våren 2019 har flera föreningar tagit del av materialet. Konceptet är uppbyggt efter strukturen Puls - Power - Play (uppvärmning, styrka och spel). Med den enkla strukturen kan fler träna, fler kan hålla i passet och igenkänningsfaktorn av träningen och idrotten skapar en trygghet som lätt kan attrahera nya medlemmar in i föreningslivet.

Ett av Svensk Innebandys övergripande mål för 2030 är att ”Innebandy är en sport som alla ska kunna engagera sig i”. Ett steg i det är att då ha 60 000 licensierade motionärer. Skånes Innebandyförbund har flest licensierade motionsspelare och är ett av idrottsförbunden i Skåne som varit med och tagit fram Sport Fitness tillsammans med Skånes Ishockeyförbund, Handbollförbund samt RF-SISU Skåne.

Skånes Innebandyförbund vill genom konceptet erbjuda innebandyträning för de som vill spela innebandy och vara med i gemenskapen utan att tävla. Med Floorball Fitness, sänks trösklarna för den som slutat och vill komma tillbaka till innebandyn, men träningsformen passar lika bra för de som aldrig har spelat innebandy tidigare.

I höst kommer Sport Fitness att arrangera webbträffar och ge en introduktion till de skånska föreningar som kommer starta upp sitt Floorball Fitness koncept under säsongen. På webbträffen erbjuds för föreningarna och dess representanter och deltagarna har möjlighet att ställa frågor och bolla idéer för uppstarten av deras motionssatsning med Floorall Fitness.

Men satsningen kommer inte stanna bara i Skåne.

- Vi kommer under hösten även att kunna stötta föreningar utanför Skåne som vill komma igång med Floorball Fitness. Vi vill att Floorball Fitness ska bli ett självklart val för den förening som vill satsa på motionsidrott, säger Jaxell som är projektledare för Sport Fitness.

Läs mer om Floorball Fitness här

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56