Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Fifty/Fifty fortsätter inspirera

Fifty/Fifty är gratisutbildningen som inspirerat och spridit kunskap om jämställdhet till över 50 föreningar runt om i Sverige. En förening som valt att gå utbildningen är Klockarbergets BK, en förening som tycker att jämställdhetsarbetet i föreningen är viktigt att arbeta med kontinuerligt.   

- Fifty/Fifty blev en ögonöppnare för oss och belyste de normer som vi varit för hemmablinda för att se, säger Ingela Östergren, ekonomiansvarig på Klockarbergets BK.  

Svenska Innebandyförbundet arbetar på flera plan för att uppnå Svensk Innebandys mål att få fler engagerade kvinnor i innebandyn och Riksidrottsförbundets jämställdhetsmål till 2025. 

Klockarbergets BK är ytterligare en förening som tycker det är viktigt att arbeta med jämställdhet kontinuerligt. De menar att bara för att föreningen en gång kunnat checka av att de är jämställda så kommer det hela tiden in nya medlemmar i föreningen, men även ledare som arbetar med nya åldersgrupper och det är därför viktigt att hålla frågan levande. 

- För oss är det viktigt att arbeta med jämställdhet på alla plan och Fifty/Fifty gav oss en ögonöppnare kring jämställdheten kring kön och belyste de normer som vi varit för hemmablinda för att se, säger Östergren 

För Klockarbergets BK är det också viktigt att uppmärksamma och arbeta med inkluderingsfrågor för att bli en attraktiv förening som spelare och tränare trivs i. Föreningen arbetar redan idag med jämställdhet och damerna och herrarna har samma budget och förutsättningar, men för föreningen är det också viktigt att arbeta med jämställdhet på flera plan där alla ska ha samma förutsättningar utifrån deras unika behov.   

Klockarbergets BK har nu gått nästan alla lektioner och är nöjda med vad utbildningen har givit dem.  

Framöver kommer föreningen fortsätta arbeta med att få in fler ledare som är kvinnor och fortsätta peppa ledare till att gå kvinnorlederträffar. De kommer även att fortsätta jämställdhetsarbetet genom att få in fler män i styrelsen som just nu är överrepresenterad av kvinnor. 

Gå Fifty/Fifty

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56