Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Emil Lindblom drömmer om U19-VM

Herrarnas U19-VM spelas den 25-29 augusti i Brno, Tjeckien, och just nu befinner sig de svenska U19-herrarna på Bosön där man genomför ett läger med fokus på det kommande mästerskapet.
- Det är kul att vara här. Kul att träffa grabbarna igen och det är också det sista lägret inför ett kommande VM så det är väldigt roligt, säger målvakten Emil Lindblom.

Efter två raka finalförluster och en fjärdeplats handlar det nu för Sveriges del om att ta tillbaka förstaplatsen. Och Lindblom har en tydlig bild över vad laget behöver göra för att åstadkomma detta.

- Först och främst behöver vi komma ihop som ett lag, vilket jag tycker att vi redan kommit väldigt långt med, och sen göra allt för att vinna. Det är allt som räknas.

Truppen till U19-VM är inte spikad ännu. Men hos Lindblom råder det ingen tvekan om vad en chans i det kommande mästerskapet skulle betyda.

- Ett jättestort mål. Det hade varit en dröm att få vara med där och försöka kampas om att ta hem guldet till Sverige igen.

Vad skulle du säga är din största styrka i landslaget?

- Det är nog min pondus och säkerhet i målet.

Lindblom har haft en stark utvecklingskurva under de senaste säsongerna i klubblaget Storvreta och har siktet inställt högt.

- Min utvecklingskurva tycker jag ändå har gått uppåt. Självklart har det kommit motgångar, som för alla, men jag tycker att jag har tacklat dem bra. Det är bara att fortsätta på den här vägen och jobba hårt för att nå mina mål.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-08-10, kl 08:00