Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Domarpar uttagna till U19-VM

Det är inte bara U19-herrlandslaget som representerar Sverige i U19-VM i Kanada 8-12 maj. Domarparet Henric Nilsson och David Geiser gör nämligen sitt första internationella uppdrag i och med mästerskapet.
- Det var ett mål vi satte i början av säsongen, säger David Geiser.

När U19-VM avgörs i början av maj finns åtta domarpar på plats. Och för första gången får domarparet Henric Nilsson och David Geiser döma internationellt. Paret, som till vardags dömer herrarnas SSL, ser fram emot en ny erfarenhet – som är efterlängtad.

- Det ska bli jättekul, väldigt spännande. Det var ett mål vi satte i början av säsongen. Vi satte upp delmål och att få internationell status var ett av dem. Det är en stor ära och kul att få internationell erfarenhet. Vi vill utveckla vårt domarskap och utbyta erfarenheter med andra domare, säger David Geiser.

Vilka matcher paret, som har dömt tillsammans sedan 2007, ska döma får de veta först när de anländer till Halifax. Och hur det än blir vet Geiser och Nilsson vad det här betyder för dem karriärsmässigt.

- Det är ett erkännande att Internationella Innebandyförbundet tror på oss och gillar vår produkt. Vi får chansen att spinna vidare på den och utveckla den till det vi vill, säger Geiser.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55