Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Digital utbildning över distriktsgränserna

Stockholms och Värmlands innebandyförbund har tillsammans tagit fram en digital utbildning för de allra yngsta på grön nivå. Hanna Wiklund, Stockholm, och Sofia Carlsson, Värmland, är initiativtagarna till utbildningen.
- Vi hoppas även att denna utbildning ska ge mersmak till att fortsätta utbilda sig i tränarutbildningsstegen, säger Wiklund.

Hur kom initiativet till utbildningen fram? 

- Vi har båda har varit kursledare länge och en gemensam hjärtefråga har varit just lekbaserad träning. Vi upplever att många leker enbart för att det är roligt att leka, vilket det är förstås. Men vi vill att tränare ska få upp ögonen för hur mycket hjälp vi faktiskt kan ha genom att applicera tankesättet ”lära via lek”. Att använda leken som redskap i att exempel träna in olika innebandyfärdigheter är både roligt och enkelt, säger Wiklund.

Hur har det varit att arbeta över distriktsgränserna? 

- För oss är det en del i jobbet då vi pratar med varandra flera gånger i månaden. Dock är det här första gången som vi kör en utbildning tillsammans. Det har varit både givande och roligt att tillsammans tagit fram denna utbildning. Pandemin har satt många hinder för vår ”vanliga” verksamhet och därför känns det extra kul att kunna erbjuda en digital utbildning där Värmlandsledare och Stockholmsledare får chansen att utbilda sig och dela erfarenheter tillsammans, säger Carlsson.

Vem vänder sig utbildningen till? 

- Utbildningen vänder sig till de som tränar de allra yngsta på vår grönanivå men också steget för de tränarna som är verksamma i innebandyskolor och lägerverksamhet där vi introducerar innebandyn för allra första gången för spelarna. Det första tillfället är som sagt för ledare i Stockholm och Värmland, säger Wiklund.

Vad önskar ni att utbildningen ska ge deltagarna? 

- Att deltagarna ska få mer kunskap och förståelse av att använda leken som redskap för lärande. Vi ser den som ett komplement till förbundets utbildningar och hoppas även att denna utbildning ska ge mersmak till att fortsätta utbilda sig i stegutbildningarna , säger Wiklund.

Vilka huvuddelar finns i utbildningen? 

- Huvuddelarna i utbildningen är just leken i fokus kopplat till de fysiska färdigheterna och de innebandyspecifika färdigheterna spelarna behöver fokusera på under grön nivå. Efter utbildningen får deltagarna också tillgång till en övningsbank med fokus på lekövningar som de kan använda sig av i sin träningsplanering, säger Carlsson.

Premiären för utbildningen är den 27 april och tanken är att den ska erbjudas vid fler tillfällen under hösten.

För dig som är verksam i Stockholmsdistriktet:
Anmälan via Stockholms Innebandyförbund.

För dig som är verksam i Värmlandsdistriktet:
Anmälan via Värmlands Innebandyförbund

Är ditt distrikt intresserade av utbildningen?
Kontakta Hanna Wiklund eller Sofia Carlsson

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-04-26, kl 09:30