Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Därför är SSB-ligan ett succédrag i Västerås

När Hällaserien höll på att dö ut tog Andreas Berglund kontakt med Västmanlands Innebandyförbund. Nu föddes SSB-ligan – som enligt Berglund är optimal att spela i.

För några år sedan gick Hällaserien i Västerås på sparlåga. Den privatägda motionsserien, som hade funnits i 16 år, tappade sponsorn. Andreas Berglund, som hade varit med länge, tog då kontakt med Västmanlands Innebandyförbund och undersökte om de var villiga att administrera serien i stället. Så blev det – och numera heter det SSB-ligan. Upplägget är enkelt, och Berglund gillar att komma ner till Klövernhallen på lördagar.

– Det är okonstlat. Man vill umgås med polarna och ha kul. Man vill ju inte gå upp en söndag förmiddag och åka till Fagersta, sju mil bort, säger han.

En del av spelarna har ingått i lag i de högre serierna, medan andra inte alls har spelat organiserad innebandy tidigare. Vilken nivå de har spelat på spelar dock ingen större roll. De flesta är där för att det är roligt – och för motionen. Det intygar 37-årige Berglund.

– Det är en stor del, för mig i alla fall. Man får springa lite, helt enkelt!

Foto: Calle Ström

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55