Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Beslut från Juridiska nämnden 27/11

Juridiska nämnden har tagit två beslut gällande anmälan till bestraffning.

IBK Dalens Anton Ahlbäck frias efter att tidigare ha anmälts till bestraffning. Incidenten inträffade i matchen mellan Team Thorengruppen SK – IBK Dalen i SSL herr den 22 november 2020.

JN skriver bland annat i beslutet:
"JN konstaterar att den sammanstötning mellan två spelare som nämnden har att bedöma är en kollision där den anmälde inte med grov vårdslöshet kommit att sammanstöta med motståndarlagets spelare. Under alla omständigheter är förseelsen inte av sådan art att bestraffning enligt RF 14 kap är motiverad.”

Läs hela beslutet.

Pixbo Wallenstam IBK:s Linus Nestorsson stängs av tre matcher efter en incident i matchen mellan Pixbo Wallenstam IBK och FC Helsingborg, 22 november 2020.

JN skriver bland annat i beslutet:
"Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Vad som har framgått av den anmäldes yttrande föranleder ingen annan bedömning. Beteendet, att fysiskt kränka en domare på detta sätt, är helt oacceptabelt och ska leda till avstängning. Vid straffmätningen har JN beaktat att knuffen inte är särskilt hård, vilket annars skulle ha motiverat en desto längre avstängning än i nu förevarande fall. JN finner att Linus Nestorsson gjort sig skyldig till otillbörligt uppträdande enligt Riksidrottsförbundets stadgar 14 kap 2 § 7 punkten."

JN anser att en påföljd i form av avstängning ska bli tre (3) matcher, beräknat på det lag som den anmälde deltog i vid anmälningstillfället.

JN beslutar att stänga av Linus Nestorsson fr.o.m. den 27 november 2020 t.o.m. den 20 december 2020. Avstängningen avser all innebandy och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

Läs hela beslutet.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2020-11-27, kl 17:10