Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets spelare, kandidat 4: Sara Steen

Endre IF:s Sara Steen har gjort en rekordbra säsong poängmässigt och varit ett ständigt vapen för sitt klubblag. Nu är hon nominerad till Årets spelare.
- Varje träning är viktig för mig, jag ger alltid allt, säger hon.

Under flera säsonger har Sara Steen producerat framåt för sitt Endre. Men den här säsongen blev något extra. Steen slog sitt eget poängrekord och noterades för 34 mål och 31 assister på 26 matcher i grundserien. Värt att nämna är att hon tidigare som mest har gjort tio assister på en säsong i SSL.

- Jag tycker att jag har utvecklats mer som passningsspelare. Jag vågar ta för mig mer och slå avgörande passningar. De senaste åren har jag bara varit en målskytt, men nu är det mer både och. Framför allt tycker jag att vi har hittat en bra kemi i femman. De har hjälpt mig att utvecklas också. Jag klickar bra med dem jag spelar med, säger hon.

Steen beskriver hur hon är supernoggrann med allting i sitt innebandyspel. Hon försöker alltid utveckla smådetaljer, som hur hon ska skjuta och vilka passningar som kan bli avgörande.

- Varje träning är viktig för mig, jag ger alltid allt jag kan. Dessutom har jag utvecklats mycket i mitt försvarsspel. Det kanske inte publiken tänker på så mycket, men jag känner mig väldigt trygg där nu. Jag har ju spelat center, så det blir automatiskt mer försvar.

Även i landslaget har det gått framåt för Steen. I VM-kvalet i februari öste hon in poäng i de tre matcherna.

- Jag spelade mycket med Anna Wijk, då är det inte så svårt att göra mål, haha. Men absolut, jag har börjat ta för mig mer och mer internationellt också.

Fakta, Sara Steen
Klubb: Endre IF
SSL-poäng 2018/19: 65 (34+31)

Motivering: Endres nya lagkapten för säsongen är en kulturbärare i sitt lag. Hon har blivit en ännu större ledargestalt som både levererat mål och assister. Steen är en spelare som spelar på en hög nivå, match efter match, och driver sitt lag genom hårt arbete samtidigt som hon är extremt värdefull för sitt Endre.

Fem spelare är nominerade på dam- och herrsidan.
Hittills är Anna Wijk, Cornelia Fjellstedt och Emelie Wibron nominerade på damsidan.
Juryn som utser Årets spelare består av representanter från förbundsstyrelsen, landslagsstaber, media och Svenska Superligan.

Årets spelare genom tiderna.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55