Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets spelare, kandidat 4: Alexander Galante Carlström

Trots att han missade många matcher i Svenska Superligan vann IBF Faluns Alexander Galante Carlström skytteligan. Nu är snipern nominerad till Årets spelare.
- Det är ett bevis på att jag fortsätter att leverera, säger han.

Supermålskytten Alexander Galante Carlström vann Svenska Superligans skytteliga för femte året i rad den här säsongen. I år slutade han på 54 mål, 11 mer än tvåan på listan, trots att han spelade färre matcher än många andra målskyttar.

- Jag har visat även i år att jag är att räkna med. Det har inte varit en av mina bättre säsonger, det har gått lite troll och jag har missat några matcher. Men mitt största mål är att vinna skytteligan, så det är ett bevis på att jag fortsätter att leverera. Jag har lyckats behålla fokus trots att det går upp och ner med skador, säger han.

Galante Carlström kom tvåa i den totala poängligan, men det han framhåller den här säsongen är hans sätt att ha utvecklats i försvarsspelet i Falun och landslaget.

- Jag jobbar mycket för att bli bättre i försvarsspelet, för att kunna byta spelsystem mot olika lag. Jag vill kunna förändra en matchbild själv, så jag försöker läsa av motståndarna bättre. Anfallsspelet har jag redan i mig, men i försvaret kan jag alltid bli bättre och jobba mer för laget.

Fakta, Alexander Galante Carlström
Klubb: IBF Falun
SSL-poäng 2018/19: 78 (54+24)

Motivering: Svenska Superligans målkung har återigen bevisat att han är en målskytt att lita på, både i klubblaget och landslaget. Han är en ledande spelare som betyder mycket för sina medspelare både på och utanför planen.

Fem spelare är nominerade på dam- och herrsidan.
Hittills är Robin Nilsberth, Måns Parsjö-Tegnér och Emil Johansson nominerade på herrsidan.
Juryn som utser Årets spelare består av representanter från förbundsstyrelsen, landslagsstaber, media och Svenska Superligan.

Årets spelare genom tiderna.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55