Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Årets spelare 2019/20, kandidat 5: Johanna Hultgren

Hon vann skytteligan, kom femma i poängligan med sina 61 poäng och bildade tillsammans med Anna Wijk säsongens målfarligaste par. Till råga på det avgjorde Johanna Hultgren dessutom VM-finalen efter sudden death. Nu är hon nominerad till Årets spelare.  
Det är ett av de finaste priserna man kan vinna individuellt, så det känns jätteroligt att få vara nominerad, säger Kais Mora-spelaren.  

Att Johanna Hultgren är en spelare som älskar att avgöra matcher och som alltid gör det där lilla extra på planen är inget nytt. Nu som säsongens vassaste målskytt med 44 gjorda mål lämnar Hultgren en bra säsong bakom sig. 
Jag tycker att jag har hållit en bra nivå hela säsongen och är nöjd med den. Jag vill alltid bidra så mycket jag bara kan till laget, vilket jag tycker att jag gjort i år, säger hon och fortsätter: 
Samtidigt har jag haft väldigt bra stäm i min femma. 

Hennes femma har under säsongen producerat de två målfarligaste paren i Svenska Superligan på damsidan. Hultgren och Anna Wijk hamnade i topp, där Wijk assisterade till 22 av Hultgrens mål. Kedjekamraten Moa Gustafsson hade också ett fint samspel med just Wijk. Hela 17 gånger gjorde Gustafsson mål assisterad av Wijks klubba.

 Anna är en av världens bästa spelare och framförallt en av världens bästa passningsspelare som ger mig fina passningar som jag kan göra mål på. Vi kompletterar varandra på ett jättebra sätt, säger Hultgren.    

Hultgren gjorde också en bra insats under VM med sina 10 (8+2) poäng och där hon dessutom avgjorde finalen efter sudden death.  Det hann bara gå 1.01 minuter in i sudden innan Hultgren stänkte in målet som assisterades av klubbkamraten Anna Wijk.  
Hela den matchen och det ögonblicket är det största som jag varit med om i min karriär och jag har lite svårt att se vad som skulle kunna toppa det. Det var väldigt häftigt, säger hon. 

Fakta, Johanna Hultgren 
Klubb, KAIS Mora IF 
SSL-poäng 2019/20: 61 (44 +17) 

Motivering:  
Johanna Hultgren är en karaktärsspelare, hon är fysisk och en bra avslutare.  Men hon är inte bara en avslutare, utan även bra i det defensiva spelet. En oöm spelare med bra attityd. Hennes poängskörd och skytteligavinst i Svenska Superligan den här säsongen talar för sig själv. Dessutom avgjorde Hultgren VM-finalen i december. En sniper av hennes kaliber är mycket viktig för alla lag. 

Varje säsong utses Årets spelare inom svensk innebandy. Fem spelare på dam- och herrsidan blir nominerade och av dessa väljs sedan en vinnare ut. De andra nominerade utöver Johanna Hultgren är Anna Wijk, Emelie Wibron, Moa Gustafsson och Ellen Rasmussen nominerade på damsidan. Juryn som utser Årets spelare består av representanter från förbundsstyrelsen, landslagsstaber, media och Svenska Superligan. 

Årets spelare genom tiderna 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56