Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Årets spelare 2019/20, kandidat 4: Ellen Rasmussen

Ellen Rasmussen fortsätter att sätta personliga rekord i poängligan och lämnar en fin säsong bakom sig där hon både varit en viktig spelare i sitt Malmö FBC och i landslagssammanhang. Nu är hon nominerad till Årets spelare.  

— Det är jättekul att få vara en av de bästa i SSL och en stor ära att få den nomineringen, säger Ellen Rasmussen.

Både Rasmussen och hennes Malmö fortsätter att utvecklas och har under säsongen tagit ännu ett steg. Laget har hållit en jämn nivå och vunnit många matcher och slutade på en femteplacering i grundserien.  

— Jag tycker att både jag och Malmö som lag har spelat på en jämn nivå serien igenom, säger Rasmussen och fortsätter:  
—  Vi har kunnat äga bollen mer och varit mer spelförande, och det är klart, om laget utvecklas så utvecklas jag också.  

I poängligan har Rasmussen slagit personligt rekord med sina 66 (24+42) poäng. Hon har spelat mycket med Maja Ekström som tillsammans bildade säsongens tredje målfarligaste par i damernas SSL. 

— Det är jättekul att spela med Maja, hon är en jätteduktig spelare och vårt samspel har fungerat jättebra den här säsongen, säger Rasmussen om sin radarpartner och fortsätter:  
— Maja har en speluppfattning som jag saknar hos många spelare och det är det som gör att hon och jag passar väldigt bra ihop, vi tänker ganska lika.   

I landslaget gjorde hon 6 poäng (1+5) under VM då Sverige tog VM-guld i december.  
— Det var jättekul att vinna VM-guld och kul att vi vann på det sättet som vi gjorde. Med först en tight match mot Finland i semifinalen och sedan möta hemmanationen Schweiz i en full arena, säger Rasmussen. 

Nu är hon nominerad till Årets spelare.   

Fakta, Ellen Rasmussen 
Klubb, Malmö FBC 
SSL-poäng 2019/20: 66 (24+42). 

Motivering: 
Ellen är en kulturbärare och lagkapten som i år har tagit ännu ett kliv i sin utveckling. Hon bär sitt Malmö på sina axlar med en självklarhet, pondus och auktoritet i match efter match. En komplett spelare och vinnarskalle som älskar att duellera, göra mål och assister, likväl som att jobba hårt över hela banan och att täcka skott. Ellen är en ovärderlig pjäs i sitt Malmö och i landslaget.  

Varje säsong utses Årets spelare inom svensk innebandy. Fem spelare på dam- och herrsidan blir nominerade och av dessa väljs sedan en vinnare ut. Hittills är Anna Wijk, Emelie Wibron och Moa Gustafsson nominerade på damsidan. Juryn som utser Årets spelare består av representanter från förbundsstyrelsen, landslagsstaber, media och Svenska Superligan.

Årets spelare genom tiderna 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56