Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Årets spelare 2019/20, kandidat 3: Alexander Galante Carlström

Målmaskinen Alexander Galante Carlström lämnar en bra säsong bakom sig där han vann både poängligan och skytteligan och till råge på det vann även hans Falun serien och blev tilldelade SM-guld. Nu är han nominerad till Årets spelare.  

- Det är såklart roligt, det är ett bevis på att jag har gjort det bra i år, säger Alexander Galante Carlström.   

Det har varit en bra säsong för Alexander Galante Carlström och hans Falun. Han vann både poängligan och skytteligan och Falun blev tilldelad SM-guld och slog poängrekord i grundserien av SSL herr.  

- Jag har alltid som mål att försöka vinna skytteligan när säsongen börjar och nu fick jag vinna den plus poängligan. Så det är klart att jag är nöjd med säsongen som varit, säger han och fortsätter:  
- Sedan är jag otroligt nöjd med lagets insats där vi vann grundserien och slog poängrekord.  

Under säsongen har han spelat på vänsterkanten, något som han inte gjort på flera år.   
- Jag har alltid spelat till höger även då jag är högerskytt. När jag spelat med Rasmus (Enström) så har jag spelat högerforward vilket är en annan sorts position, så att nu få spela vänster har utvecklat mig vilket har varit kul, säger han.   

Men han säger också att en del till att han kunnat leverera är att han kunnat vara skadefri hela säsongen, vilket han inte varit de senaste fem-sex åren.  

- Det var länge sedan jag spelade alla matcher under en hel säsong och det är det jag är mest nöjd med den här säsongen, säger han och fortsätter: 
- Det är viktigt för att kunna leverera en hel säsong. Det gör det svårt för de andra att haka på när man kan spela varje match och hålla standard hela tiden.   

Fakta, Alexander Galante Carlström  
Klubb: IBF Falun  
SSL-poäng 2019/20: 82 (62+20)  

Motivering:   
Alexander Galante Carlström är målmaskinen som aldrig slår av på takten och producerade – även i år – mest mål och poäng i Svenska Superligan. Hans hunger och vilja att avgöra är unik.   

Varje säsong utses Årets spelare inom svensk innebandy. Fem spelare på dam- och herrsidan blir nominerade och av dessa väljs sedan en vinnare ut. Hittills är Kim Nilsson och Emil Johansson nominerade på herrsidan. Juryn som utser Årets spelare består av representanter från förbundsstyrelsen, landslagsstaber, media och Svenska Superligan.

Årets spelare genom tiderna 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56