Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Årets spelare 2019/20, kandidat 2: Emil Johansson

Med en stegrande karriärskurva vann IBF Faluns Emil Johansson förra säsongen Årets spelare och blev under 2019 utsedd till världens bästa spelare. Genom att visa lika högklassig innebandy den här säsongen har han än en gång blivit nominerad till Årets spelare.  
- Det visar på att jag har en hög nivå i mitt spel och har gjort en till bra säsong, säger Emil Johansson.  

Emil Johansson är en stabil back som är lika bra framför eget mål som han är ett hot framför motståndarnas. Den här säsongen har han fortsatt att utvecklas och tagit för sig i målprotokollet 

 -Jag är framför allt en passningsspelare, men jag har börjat ta för mig mer och blivit ett större hot med vassare avslut, något som jag jobbat på och det tycker jag föll bra ut den här säsongen, säger Johansson.

Emil Johansson har under säsongen gjort 65 poäng och hamnade på en fjärde placering i poängligan i herrarnas SSL. Han och Alexander Galante Carlström var dessutom säsongens målfarligaste par, där Johansson assisterade Galante Carlström 24 gånger. Även i powerplay har Johansson varit vass där han gjort 15 poäng och är därmed en av säsongens bästa poänggörare i just powerplay.

Under säsongen 2019 blev han utsedd till världens bästa innebandyspelare som den första backen som blir tilldelad priset.  

-Varje år blir man ett år äldre och får mer erfarenhet. De senaste tre åren tycker jag att jag hållit en hög och jämn nivå hela tiden och känner mig trygg i mig själv och i mitt spel, säger han och fortsätter:
-Det är väl något som kommer med åren, att man blir tryggare med sitt grundspel. Det har gjort att jag har kunnat göra bra säsonger och det har speglat mitt spel de senaste åren. 

Nu är han än en gång nominerad till Årets spelare. 

Fakta, Emil Johansson
Klubb: IBF Falun
SSL-poäng 2019/20: 65 (26+39)

Motivering:  
Emil Johansson är en komplett tvåvägsspelare som behärskar alla positioner och gör det på allra högsta nivå. Han har gjort en av sina starkaste säsonger i Falun sedan han kom dit och utvecklas fortfarande. Med sitt oförutsägbara spel är han en viktig spelare både i klubblaget Falun och i landslaget.

Varje säsong utses Årets spelare inom svensk innebandy. Fem spelare på dam- och herrsidan blir nominerade och av dessa väljs sedan en vinnare ut. Hittills är Kim Nilsson nominerade på herrsidan. Juryn som utser Årets spelare består av representanter från förbundsstyrelsen, landslagsstaber, media och Svenska Superligan.

Årets spelare genom tiderna 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56