Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets spelare 2011/12: Rasmus Enström

Innebandyns finaste utmärkelse på herrsidan, Årets spelare, går säsongen 2011/12 till Faluns Rasmus Enström.

Efter Rasmus Enströms stora genombrott ifjol har utvecklingen i år fortsatt peka spikrakt uppåt. Han vann poängligan i grundserien och har dominerat stort under Faluns framfart i slutspelet.

Nu tilldelas Rasmus Enström utmärkelsen Årets spelare, det pris där Svenska Innebandyförbundet årligen utser vinnaren.

"Det här priset är det största man kan få individuellt"

Rasmus Enström, IBF Falun

– Det här priset är det största man kan få individuellt, jag är väldigt glad, säger Rasmus Enström som själv känner att han förbättrat sig.

– Jag sa inför säsongen att jag skulle skjuta mer och det har jag gjort. Då blir det fler mål också. Men att jag skulle göra fler än Carlström, det trodde jag inte – det har aldrig hänt när vi spelat ihop tidigare.

Totalt blev det 91 poäng från Rasmus Enström under säsongen. Poängligaseger med 64 poäng (39+25) i grundserien och 27 (13+14) på tio matcher i slutspelet.

– Jag är egentligen aldrig nöjd efter en match. Även om vi vunnit finns det grejer jag känner att jag kunnat göra bättre. Men ändå kan jag känna att säsongen varit bra, jag har legat på en hög och jämn nivå och att jag får det här priset är otroligt roligt och en bekräftelse på det.

Rasmus Enström har utsetts till Årets spelare med följande motivering:
"Rasmus Enströms utvecklingskurva pekar fortsatt spikrakt uppåt. Han visade redan förra året sina kvaliteter, men i år har han blommat ut och visat prov på sagolik teknik och spelförståelse. Med sin kreativitet och fantasi kan han lösa de mest trängda situationer. Rasmus har en enorm betydelse för sitt klubblags framgångar, inte minst tack vare sin vinnarinstinkt och förmåga att avgöra matcher på egen hand. Han presterar på sin otroligt höga nivå i match efter match. Utifrån nämnda egenskaper var det ett givet val att utse Rasmus Enström till Årets Spelare 2011/2012."

Juryn består av följande personer:
Lars-Gunnar Tjärnquist, ordförande Svenska Innebandyförbundet
Kim Fors/Kristina Landgren Carestam, Föreningen Svensk Elitinnebandy
Micael Fasth, redaktör för TV4:s innebandysändningar
Daniel Eriksson, chefredaktör Innebandymagazinet
Jan-Erik Vaara, herrlandslagets förbundskapten
Curt Söderström, damlandslagets förbundskapten

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55