Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Årets domarpar 2019/20, kandidat 3 (herr)

Martin Matti och Simon Broman dömde under säsongen sin tredje ordinarie säsong i herrarnas SSL och har under säsongen gjort sin debut på den internationella scenen där de dömde VM-kval på herrsidan i Slovakien.
Nu har domarparet blivit nominerade till Årets domarpar.

- Det är fantastiskt kul och en ära att få nomineringen i den tuffa konkurrens som vi finns bland domarna i herrarnas SSL, säger Martin Matti.

Efter ett par säsonger i serien känner domarparet att de blivit ett mer etablerat domarpar och kunnat jobba med nya fokuspunkter under den gångna säsongen.

- När vi var nya i serien låg stort fokus på att bevisa att vi klarar av nivån. Mycket fokus hamnar då på att lösa matcherna och då fick andra delar i domarskapet stå tillbaka. Nu när vi blivit mer etablerade har vi kunnat jobba på andra bitar än vad vi gjort tidigare säsonger så som att skapa relationer och jobba med kommunikation med spelare och ledare på ett annat vis än tidigare, säger Matti.

Under säsongen dömde domarparet VM-kvalet i Slovakien där de fick döma fyra matcher, något som utvecklade paret.

- Vi har fått testa på en helt ny värld med landskamper och fått mer erfarenheter både av att döma andra sorters matcher samt att träffa andra domare från andra länder. Den kunskapen som vi fick med oss har vi sedan kunnat applicera i herrarnas SSL. Vi fick likaså testa på att döma med andra kollegor i serien vilket varit enormt utvecklande för oss, säger Matti och fortsätter:

- Framöver kommer vi fortsätta att jobba hårt för att utvecklas och har redan börjat blicka fram mot nästa säsong och bokat in träningsmatcher för att vara förbereda när serien startar. Att få denna typ av nominering är väldigt hedrande och motiverar oss ännu mer till att ständigt sträva efter att utveckla vårt domarskap avslutar Matti.

Motivering:
Simon och Martin är nominerade till årets domarpar för andra gången i rad och för andra gången i sin karriär. Som ett av de yngre paren i SSL-domargruppen har de redan positionerat sig som ett av de domarpar som förtjänat mest respekt bland lagen i SSL. Paret genomför sin satsning att tillhöra den absoluta eliten av domare nationellt och internationellt med stort engagemang och professionalitet.

Varje säsong utses årets bästa domarpar inom Svensk Innebandy på dam- respektive herrsidan.  Tre domarpar på dam- och herrsidan blir nominerade och av dessa väljs sedan en vinnare ut. De andra nominerade domarparen på herrsidan är Thomas Andersson och Rickard Wissman och David Geiser och Henric Nilsson. Juryn som utser Årets domare består av SIBF:s domarorganisation. 

Årets domare genom tiderna  

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56