Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Årets domarpar 2019/20, kandidat 3 (dam)

Roger Persson och Klas Sjölin har med sin korta erfarenhet som domarpar och långa erfarenhet som domare fortsatt att leverera på en hög nivå under säsongen. Nu är de nominerade till Årets domarpar. 

- Fantastiskt kul och en stor ära att bli omnämnd i sammanhanget, säger Roger Persson.   

Domarparet Roger Persson och Klas Sjölin har drygt 20-års erfarenhet som domare men blev inte ett domarpar förrns under förra säsongen då möjligheten att göra något tillsammans kom. De testade då damspåret och fastnade för den roliga utmaningen och den bra kvaliteten på ligan.  

- Det tog ju givetvis en halv säsong att bo in sig i ligan men jag tycker ändå att det har gått smärtfritt och i år blev vi ordinarie i damernas SSL, säger Persson och fortsätter: 

-Vi har en kort historik tillsammans men vi tycker ändå att vi har börjat hitta det som krävs för att lyckas i ligan.  

Under året har de utvecklat sin kommunikation och lärt känna lagen och varandra bättre.  
 
- Första året gick mycket tid åt till att se vilken nivå som ligan krävde men nu börjar vi göra oss ett varumärke och då är det viktigt att vi fortsätter att jobba med kommunikationen med både spelare och ledare, vilket är otroligt viktigt för att få gehör till det vi gör därute, säger Persson.  

Framöver vill domarparet fortsätta utvecklas och kommer fortsätta att jobba hårt för att få döma den sista matchen nästa säsong.   

- Vi kommer fortsätta jobba stenhårt för att nå dit men konkurrensen är riktigt stark i gruppen och det kommer bli ännu starkare nästa säsong så det kräver att vi är förberedda för att ta det jobbet som krävs. 

Motivering:  
Roger och Klas har en gedigen erfarenhet som domare, men den gångna säsongen är endast deras andra tillsammans som domarpar och den första som ordinarie domare i SSL dam. De har lagt ner hårt arbete på att skapa ett fungerande teamwork och att utveckla sitt ledarskap och det har gett resultat. 

Varje säsong utses årets bästa domarpar inom Svensk Innebandy på dam- respektive herrsidan.  Tre domarpar på dam- och herrsidan blir nominerade och av dessa väljs sedan en vinnare ut. De andra nominerade domarparen är Ludwig Broadhall och Robert Nordin och Olle Eliasson och Thomas Jonsson nominerade på damsidan. Juryn som utser Årets domare består av SIBF:s domarorganisation. 

Årets domare genom tiderna 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56