Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Årets domarpar 2019/20, kandidat 2 (herr)

Domarparet David Geiser och Henric Nilsson har med sina 28 dömda matcher under säsongen dömt sin fjärde säsong i herrarnas SSL. Under året har domarparet också tagit steget till att börja döma internationella matcher där deras första uppdrag var U19-VM i Kanada. Nu är de nominerade till Årets domarpar.  

– Det är ett kvitto på att vi har levererat en bra produkt under året och att vi är på rätt väg i vårt domarskap. Det är även kul eftersom det finns så få utmärkelser inom domarskapet, säger David Geiser.

David Geiser och Henric Nilsson har dömt tillsammans i 13 år och har under säsongen dömt sin fjärde SSL herr säsong, som de är nöjda med.  

– Vi är nöjda med säsongen där vi har fått mycket erfarenhet både genom att ha en tuff matchning under grundserien i SSL och även de internationella uppdragen som vi har haft. 

Domarparet är nya på det internationella spåret och har på kort tid fått döma en hel del. De började förra året med U19-VM i Kanada som sedan följdes av uppdrag i Lettland, Schweiz och Finland.  

– Det är jättekul, lärorikt och utvecklande men främst ärofyllt att få representera Sverige som domare i olika turneringar och mästerskap, säger Geiser. 

Genom att döma många olika typer av matcher har de hamnat i olika situationer som utvecklat dem.  

– Vi har utvecklat varandra. Jag och Henric har högt i tak i våran konstellation och försöker ta lärdom av de gånger som vi har agerat bra men även när vi skulle behövt agera annorlunda, säger Geiser och fortsätter:  

– Under året har vi också testat att döma med en annan kollega i några matcher och det finns en otrolig kunskapsbank bland våra kollegor, där vi också försökt ta till oss av de sakerna vi tyckt varit bra och applicerat det i vårt eget domarskap. 

Motivering: 
David och Henric får i år sin första nominering till årets domarpar och med tanke på parets utvecklingskurva är det troligt att det kommer följa fler de kommande åren. Kommunikativa, konsekventa och tydliga är egenskaper som främst lyfts fram i samtal med spelare och ledare när dessa ombeds beskriva hur parets uppfattas. 

Varje säsong utses årets bästa domarpar inom Svensk Innebandy på dam- respektive herrsidan.  Tre domarpar på dam- och herrsidan blir nominerade och av dessa väljs sedan en vinnare ut. Hittills är domarparet Thomas Andersson och Rickard Wissman nominerade på herrsidan. Juryn som utser Årets domare består av SIBF:s domarorganisation. 

Årets domare genom tiderna  

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56