Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Anna Jakobsson utsedd till Årets spelare

Årets spelare på damsidan är Endres Anna Jakobsson. Men själv menar hon att priset inte är individuellt – det är hela lagets.
– Det är jättekul för Endre att ha en spelare som får det här priset, säger hon. 

Hon har burit fram sitt Endre under säsongen och varit otroligt tongivande. Det gav Anna Jakobsson priset som Årets spelare. Hon tycker själv att hon har utvecklats i sitt spel den här säsongen, på ett sätt som gör att Endre får med sig flera trepoängare än tidigare.

Konkret handlar det om att Jakobsson har lärt sig att vårda spelet bättre. Både med och utan boll. Hon kan få den matchbild hon vill och kontrollerar spelet bättre nu än för några år sedan.

"Det är jättekul för Endre att ha en spelare som får det här priset"

Anna Jakobsson, Endre 

Är det här din bästa säsong hittills i karriären?
– Det är svårt att säga. Lagmässigt gjorde vi vår bästa säsong. Vi spelade bra mot alla lag, vi spelar som ett topp fyra-lag. Rent individuellt har jag varit jämnast den här säsongen, men jag har haft toppar andra säsonger.

Redan när Jakobsson blev nominerad till Årets spelare framhöll hon lagets prestation den gångna säsongen. Och även nu, när hon fick priset, är det laget som är i fokus.
– Det är jättekul att få det här priset, givetvis. Men det är lagets pris också. Prisar man någon individuellt så prisar man hela laget. Det är jättekul för Endre att ha en spelare som får det här priset.

Fakta
Namn: Anna Jakobsson
Klubb: Endre IF
Position: Forward
Poäng i grundserien: 65 (48+17) Poäng i slutspelet: 12 (7+5)

Motivering: ”Anna har under flera år burit ett stort ansvar i sitt Endre. Hon har i år fått mer hjälp med det i ett bättre Endre, men trots att Anna har fått mindre speltid slutar hon fyra i den totala poängligan och vann dessutom skytteligan med 48 mål. Det här var hennes bästa säsong någonsin. Anna har senaste åren utvecklats väldigt mycket i sitt spel, framför allt tekniskt. Hon visar en stor spelförståelse, bra teknik, bra skytte och är Sveriges bästa målgörare.”

SportExpressen skriver här om Anna Jakobssons utmärkelse.

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55