Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

71-årige domaren har dömt i 30 år

I 30 år har innebandydomaren Yngwe Lindström från Matfors dömt matcher i Västernorrland. Trots att han är 71 år fortsätter han att döma matcher, framför allt på ungdomssidan.
- Jag älskar att döma och känner mig inte äldre eftersom jag är aktiv domare. Jag tycker det är viktigt att man håller igång träningen om man ska döma.

Yngwe Lindström har varit innebandydomare sedan 1989. Han var med redan från början när innebandy drog igång i Västernorrland 1986.

- Innebandy var en korpensport då. Den är väldigt seriös idag, vilket är fantastiskt roligt.
I stort sett har allting inom innebandy utvecklats och det är mycket roligare spel att döma idag.

Yngwe Lindström dömer de lokala lagen på ungdomssidan. Men han dömer inga matcher i norra delen av Västernorrlands län, eftersom det finns domare i Örnsköldsvik med omnejd.

Oavsett ålder på spelarna anser Yngwe Lindström att det finns både spänning och glädje i att döma matcher. Hans drivkraft är att det ska vara en domare som inte gör fel på planen och presterar till 100 procent.

Men trots Yngwe Lindströms ålder hänger han med i tempot på matcherna.
- Jag springer inte lika fort som jag gjorde förr. Jag får hänga med vart spelarna springer någonstans på planen.

Tycker du att det behövs fler äldre domare i svensk innebandy?
- Är du frisk och har ett brinnande intresse för att vara innebandydomare, så är det bara att ta fram visselpipan igen. Man ska inte sluta för att man är gammal. Mina domarkollegor är nöjda med mig för att jag dömer matcher, och det är drivkraften till att jag fortsätter som domare.

short_text    Publicerat av Carl-Christian Frunck 2020-10-06, kl 11:55