Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

170 ungdomstränare utbildades - samtidigt

Västergötlands Innebandyförbund genomförde förra helgen en enorm tränarutbildning. Hela 170 ungdomstränare var på plats, något som hyllades av legendaren Niklas Jihde.

För att optimera utbildningstillfällen på bästa sätt bestämde Västergötlands IBF att anordna en superstor utbildningsdag. Till Skara kom 170 ungdomstränare som kunde gå sex olika utbildningar.
Det erbjöds två grundutbildningar, Människan Blå, Atleten Blå och två Tema Röd.

–Det här var ett stort steg framåt i vår målsättning att alla ungdomstränare i Västergötland ska vara utbildade. Vi är säkra på att ju fler utbildade ledare vi har desto roligare och bättre träningar kommer våra ungdomsspelare få, och det ökar chanserna till att de spelar innebandy längre upp i åren, säger Västergötlands utvecklingskonsulent David Gillek.

Den legendariske Niklas Jihde, som har flera SM- och VM-guld, och dessutom är invald i Svensk Innebandys Hall of Fame, var på plats för att hålla en föreläsning också. Han pratade om hur viktiga ungdomstränarna är och betydelsen de har för att få flera att fortsätta med innebandy.

– Av alla tränare han haft så är det ungdomstränarna han i dag kommer ihåg. Han pratade om hur viktigt och positivt det är att låta barn och ungdomar hålla på med flera idrotter, där han lyfte upp sig själv som ett exempel på vilket framgångsrikt recept det är att hålla på med flera idrotter för att komma långt i sin karriär, säger David Gillek.

Det här var första gången som Västergötland tillsammans med SISU arrangerade en sådan här stor utbildningsdag, och den stora tränarträffen är något de siktar på att ha varje säsong framöver.


Niklas Jihde och David Gillek. Foto: Västergötlands IBF

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55