Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Distriktslagsverksamheten

Distriktslaget, SDF-SM och matcher för spelarutbildningen

Gästriklands distriktslag, eller i språkligt bruk ”Gästrikelaget” är samtliga spelare som är med i Spelarutbildningen. Är man anmäld och deltar i spelarutbildningen är man med i Gästrikelaget. Uttagningen till detta genomförs enbart via spelarutbildningsprogrammet och ”Gästrikehjulet” finns att tillgå på hemsidan.

Länk till Gästrikehjulet: https://innebandy.se/gastrikland/spelare/spelarutveckling-i-gastrikland/spelarutbildningsprogrammet/uttagningsprinciper-gastrikehjulet/

SDF-SM spelas enbart för 16-åringar och är något Svensk Innebandy har tagit beslut om. Vår definition av det är följande; Syftet med SDF-SM är att genom modellen, ha skapat så bra förutsättningar som möjligt för att mäta verksamheten (kollektivt) och låta de spelare som ligger längst fram individuellt få mäta sig med de bästa nationellt (individuellt). Målsättningen är att skapa bästa förutsättningar för prestationsbaserad utveckling samtidigt som målsättningen är att vinna alla matcher vi ställer upp i.

Försatsning på födda 05 och tydligare nivåindelning

Som ni redan kan ha sett kommer ett större inslag av nivåindelning bli en större del av verksamheten under kommande verksamhetsår. Innebandyförbundets bestämda uppfattning är att både bredd och elit går att uppfyllas upp till 16 år med bästa förutsättningar. För att skapa förutsättningar för det behöver vi erbjuda utveckling för alla på sin nivå utifrån sina utmaningar. Något som definieras som nivåindelning.

05-kullen kommer att under våren pilotprojekteras att tidigare fördelas efter ett svart (elitförberdande) och ett lila spår (bredd), syftet är att anpassa verksamheten för att så många som möjligt skall få stimulans på sin nivå.

Matcher…

Gästriklands tro är att har man varit med i Spelarutbildningen, gjort de framsteg modellen syftar till, har man förmedlingen spelat X antal matcher för Gästrikland i samband med Spelarutbildningen. Där hävdar vi starkt att själva SDF-SM medverkan inte är avgörande för varken individens fortsättning, livslånga idrottande eller utveckling. SM blir enbart ett mätverktyg och en happening för de som kommer med vilket vi är glada för, men den stora utvecklingsinsatsen ligger på samtliga deltagare i Spelarutbildningsprogrammet.

Träningstiderna för grupp C - på veckodagar, Gavlehov.

En del av träningstiderna från oktober och fram ligger på veckodagar på Gavlehov. I vissa fall betyder det att den träningstiden ej blir disponibel för era lag. Vi har försökt att sprida ut tiderna så mycket som möjligt så att det inte skall krocka med samma lag. Vi hoppas att ni har överseende med det men också tar detta som ett tillfälle att stärka laget på andra plan. Tillsammans med exempelvis SISU har vi mängder med bra föreläsare som går i linje med spelarutbildningen. Vi har också möjligheten att kunna hjälpa ert lag med individuell eller annan träning om ni inkommer med önskemål med god framförhållning. Ta annars chansen att titta på träningen och exempelvis kunna utbyta erfarenheter etc.

Exakta tider kommuniceras via hemsidan närmare.

Länk: https://innebandy.se/gastrikland/spelare/spelarutveckling-i-gastrikland/

Frågor: Hänvisas till gastrikland@innebandy.se

Kommande sammankomster för C-gruppen:

Text