Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Avancemang, finaler och landslag - Gävleborg innebandy

Den senaste månaden har varit händelserik när det har kommit till innebandyn. Både inom distriktets gränser, men även nationellt där vi har fått Gävleborg representerat på bästa vis. Vi gjorde en liten sammanställning för att ge de alla den uppmärksamhet de förtjänar. 

Inledningsvis så nämner vi händelsen som nog ingen inom distriktet har missat, vare sig du spelar innebandy eller inte. Gävle GIK, efter ett heroiskt kval, tog sig hela vägen till SSL efter kvalrundor där matcherna turades om att slå varandra i spänning, dramatik och innebandyfest. Det hela kulminerade under den sista och avgörande kvalmatchen mot Karlstad IBF på ett kokande Gavlehov. Vi fick både uppleva ett nytt publikrekord där hela 2100 personer(!) hade tagit sig till arenan och därefter en dramatik och innebandy av hög klass.

Kort därefter var det dags för SM-finaler. Där den ädlaste valören inom den nationella innebandyn skulle delas ut. Med stolthet kan vi konstatera att Gävleborgs innebandy hade ett flertalet representanter nere på innerplanen i Avicii Arena, inför en stor publik som i sin tur skapade en otrolig inramning och stämning.
I damfinalen fann vi den erkänt duktiga Cornelia Fjellstedt, moderklubb IBK Hagar från Sandviken, som till slut utökade redan ett fullproppat troféskåp med ytterligare ett SM-guld. Cornelia skadade sig olyckligt under matchen, men visade ett häftigt engagemang och brinn när hon resterande tiden av finalen stod i båset och manade på sina lagkamrater i högsta hugg. Ungdomar – se och lär. Ledarskap och lojalitet av högsta grad.
Även i herrfinalen några timmar senare så fanns det ytterligare representanter att hålla ögonen på. I Kalmarsund återfanns målvaktskometen Carl Bending-Sörling, som efter ett alldeles lysande slutspel inte gjorde någon besviken i finalen. Ett mästerligt målvaktsspel, där bland annat två straffar räddades, var vad vi fick se. Men ändå räckte det inte riktigt hela vägen denna gång, då IBF Falun till slut blev för starka. I Falun hittar vi inte mindre än tre stycken med rötterna i Gävleborg. Till att börja med den evige Johan Rehn, moderklubb Hofors IBK, som återigen stod som slutsegrare i en SM-final. Otrolig målvakt som gav oss äran att få bevittna en sanslös målvaktsduell. Även det troféskåpet, likt Cornelias, känns svårnavigerat när en ytterligare SM-guldmedalj ska placeras. Därtill fann vi också Magnus Jansson, även han med moderklubb IBK Hagar från Sandviken, i Faluns laguppställning. Magnus som med sin uppoffrande spelstil och breda repertoar av egenskaper, var en stor del i Faluns vinst. Stort grattis till Magnus för karriärens första SM-guld! Och till det måste vi självfallet också nämna IBK Hagar som likt tidigare nämnt har hela två representanter i denna final. Imponerande.
Till sist ska det också nämnas att tidigare storspelaren, nuförtiden huvudtränare i IBF Falun, Thomas Holmgren var en stor bidragande orsak till guldet. Thomas som tog över mitt under säsongen fick ordning på Falun åt det grövsta och skapade en vinstmaskin omöjlig att rubba. Thomas med moderklubb Storviks IF.

Vi kan också glädjande nog gratulera ett par spelare för sina landslagsuttagningar. Till att börja med så krönte Calle Bending-Sörling en fantastisk säsong med att för första gången få möjligheten att dra på sig landslagsdressen. Calle blev tidigare under månaden uttagen i det herrlandslag som i slutet av månaden ska spela VM-kval mot Frankrike samt Ungern.
Men slut var det inte där, utan vi har även flertalet representanter i ungdomslandslagen. I herrarnas U19-landslag, som samlas denna helg, är Arvid Hansson från Gävle GIK med moderklubb IBK Runsten uttagen. I damernas U19-landslag (spelare födda 03-04) som är i full gång med att förbereda sig inför U19-VM som spelas i månadsskiftet Augusti-september så finner vi Madeleine Larsson. Madeleine spelar i vardags i IBF Falun, men har moderklubb Strömsbro IF. Damernas U19-landslag (denna gång spelare födda 04-05) kommer också här kort framöver att ha ett breddläger på Bosön som förberedelse inför vad som komma skall efter U19-VM i sommar. Där finner vi Stina Jonsson, för närvarande spelandes i IBF Falun men som också har moderklubb Strömsbro IF, i truppen.

Vi i Gävleborgs innebandyförbund vill gratulera er alla för en rad av fantastiska sportsliga framgångar! Därtill vill vi också önska ett stort lycka till inför framtiden.

short_text    Publicerat av Linus Nielsen 2022-05-13, kl 11:24