Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Gävleborgs domarsida

Välkommen till Gävleborg Innebandyförbunds domarsida!

Här hoppas vi att du skall finna den information du söker, om du anser dig sakna något är du varmt välkommen att kontakta gavleborg@innebandy.se

Här till höger finner du viktiga dokument rörande domarverksamheten samt i fliken till vänster kan du navigera dig mellan sidorna. Är du förbundsdomare? Då tillhandahålls den mesta informationen på Svensk Innebandys domarsida som länkas även denna i menyn till vänster.

Domare i Gävleborg:

Vill du bli domare?

Svensk Innebandy har domare i alla åldrar. Det finns många anledningar till varför du ska bli domare:
- Det är utmanande och kul
- Du får en utbildning i ledarskap och lär dig att leda andra
- Du utvecklas som människa
- Du lär känna andra domare och blir en del av en gemenskap
- Du tjänar extra pengar

Att vara domare är ett ansvarfullt och samtidigt roligt uppdrag, och du är en nyckelperson för att barn, ungdomar och vuxna ska kunna utöva innebandy. Du är helt enkelt en viktig del av utvecklingen av Svensk Innebandy.

Det första steget för att bli domare är att gå en utbildning. Som innebandydomare går man en utbildning varje år och det är ditt distrikt som bestämmer vilka matcher du får döma efter utbildningen.

På den här utbildningen kan du antingen vara helt ny som domare eller ha gått utbildningen till matchledare och/eller ungdomsdomare tidigare (har enbart genomförts lokalt i förening). Efter att du gått den kan du börja döma ungdomar på det som kallas grön, blå och röd nivå, och sedan gå vidare i din domarkarriär

Fokus i utbildningen ligger på kunskaper om regler och hur du som domare ska röra dig på banan. Du får även en inblick i ledarskap och kommunikation som är viktigt för att bli en duktig domare.

Anmälan sker ovan via länken.
Domarkursen heter matchledare.

Kravprofilen

Kravprofilen är bifogad och regeltest och löptest kommer genomföras på samtliga nivåer. Styrelsen har beslutat att samtliga domare som skall döma i Innebandy Gävleborg skall följa kravprofilen gällande löp- och regeltest samt att kursavgift skall vara betald alternativt följa pågående avbetalning. 

Det lägsta regelkravet är 17/20 (två omprov accepteras) och lägst 13.2 (Totalt 7x40 meter) på löp-delen enligt YoYo-test. Kan man inte springa Yoyo har man möjligheten att springa Cooper eller Beep-test.

Det är en del förtydliganden i kravprofilen till kommande säsong rörande Force Majure och Reseersättning och dylikt. 

Domarobservationer

Domarobservatörsgruppen fortsätter att utvecklas och vi kan i år vara stolta att vi har genomfört ett rekordantal, stort tack till alla er observatörer och domare som väljer att stötta fler att vara kvar och utvecklas inom domaryrket! Stort tack!!

Vill man utvecklas mer som observatör eller känner att det är något för mig, hör då av dig till gastrikland@innebandy.se. Den viktigaste egenskapen du skall besitta är att du har ett stort driv att utveckla andra samt att man har betydande erfarenhet av uppdraget.

Domarutbildningsprogrammet 

Vid tillfällen under säsongen kommer Domarkommittén tillsammans med Gävleborg Innebandyförbunds Spelarutbildningsprogram anordna träffar med syfte att utveckla våra domare. 

Vill du vara med i Domarutbildningsprogrammet? Kontakta gavleborg@innebandy.se.

Para-sport 

Elhockey

Gävleborg Innebandyförbund har under de två senaste åren utbildat Elhockey-domare som har fått förtroendet att följa med vår samarbetsförening KF Heros i utvecklandet av Elhockey-domare. Ett mindre projekt som under det kommande året har för avsikt att växa och ta ytterligare kliv. Vi vill ha fler domare som vill vara med på tåget och utbilda sig till ElHockey-domare. Håll utkik närmare hösten inför höstens utbildningar. 

”Stående”-Innebandy 

Under säsongen har även Gävleborg Innebandyförbund flyttat fram sina positioner gällande inkludering och Para-Innebandy. Ett större inkluderingsarbete pågår förhoppningen är att Para-verksamheten inom kort är en verksamhet under Innebandyns paraply. Under kommande säsong kommer Gävleborgs Innebandyförbund att utbilda fler domare för målgruppen Para-Innebandy. Håll utkik till hösten för utbildningarna för Para-Innebandy.

Med det sagt önskar domarkommittén en härlig sommar. Återigen vill vi tacka alla er domare för det helt ovärdeliga engagemanget i över 2000 matcher spelade den senaste säsongen.