Information gällande Coronaviruset

Läs mer här.

Gästriklands Innebandyförbund Peppare och Generation Pep nya sociala samverkanspartners till Gästriklands Innebandyförbund

Gästriklands Innebandyförbund Peppare och Generation Pep nya sociala samverkanspartners till Gästriklands Innebandyförbund. 

Generation Pep arbetar för att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Vi står inför en mycket allvarlig samhällsutmaning. De flesta barn och unga i Sverige idag rör sig för lite och äter för dåligt. Dessutom finns stora skillnader mellan barn som växer upp under olika förutsättningar. För lite fysisk aktivitet och ohälsosamma matvanor ökar risken för bland annat depression, diabetes typ 2, sömnstörningar och hjärt-kärlsjukdom. För att vända utvecklingen vill vi skapa en folkrörelse för mer fysisk aktivitet, bättre matvanor och en mer jämlik hälsa för barn och unga.

Vi tror att alla kan vara med och bidra. Därför vill vi ena alla krafter som jobbar för att förbättra barns fysiska hälsa och är otroligt glada att Gästriklands Innebandyförbund vill vara med i vårt nätverk. Säger Mattias Svensson, ansvarig för sociala samarbetspartners på Generation Pep.

Vi är glada att knyta fler starka samhällsaktörer som arbetar för barn- och ungas hälsa och sätter rörelseglädjen i centrum. Alla dessa samarbeten är viktiga för vår idrott och rörelse, säger Michael Parment, Ordförande Gästriklands Innebandyförbund.

short_text    Skrivet av Jakob Westerlund 27 maj 2019