Så fungerar nya appen:

Lär känna funktionerna i appen: se videon och lär dig följa lag/serier, lägga in, visa och dölj kommentarer. Klicka här.

Gästriklands domarsida

Välkommen till Gästriklands Innebandyförbunds domarsida!

Här hoppas vi att du skall finna den information du söker, om du anser dig sakna något är du varmt välkommen att kontakta gastrikland@innebandy.se

Här till höger finner du viktiga dokument rörande domarverksamheten samt i fliken till vänster kan du navigera dig mellan sidorna. Är du förbundsdomare? Då tillhandahålls den mesta informationen på Svensk Innebandys domarsida som länkas även denna i menyn till vänster.

____________________________________________

Saknar du arvode?

1. Om föreningen inte betalat efter tre arbets/bankdagar, skicka då ett skriftligt mejl till föreningen (kontaktuppgifter finns på aktuell match i iBIS) och fråga om något har blivit fel eller liknande.

2. Om föreningen fortfarande inte har betalat inom ytterligare tre dagar, vidarebefordra dialogen till gastrikland@innebandy.se och påtala detta.

3. Förbundet tar sedan omgående kontakt med berörd förening och återkopplar om föreningen eller förbundet tillsvidare betalar ut arvodet.

_____________________________________

Domarkläder

Domarkläder köps via vår huvudpartner Innebandybutiken via denna länk:

https://www.innebandybutiken.se/sv/artiklar/domare/forbund/gastrikland/index.html

Domarkläderna kommer vara identiska nästa år och följande tröjfärger gäller:

 - 1:a tröja grå domartröja

 - 2:a tröja gul domartröja

 - Shorts och strumpor skall vara enligt hemsidan, stanno-modell och inga grå eller logotyper från föreningar etc accepteras på domarkläderna.

Kravprofilen

Kravprofilen är bifogad och regeltest och löptest kommer genomföras på samtliga nivåer. Styrelsen har beslutat att samtliga domare som skall döma i Innebandy Gästrikland skall följa kravprofilen gällande löp- och regeltest samt att kursavgift skall vara betald alternativt följa pågående avbetalning. 

Det lägsta regelkravet är 17/20 (två omprov accepteras) och lägst 13.2 (Totalt 7x40 meter) på löp-delen enligt YoYo-test. Kan man inte springa Yoyo har man möjligheten att springa Cooper eller Beep-test.

Det är en del förtydliganden i kravprofilen till kommande säsong rörande Force Majure och Reseersättning och dylikt. 

Domar-tillsättning:

Kommer under nästa säsong bygga på tre fönster:

Fönster 1: 7/10-20/12

Fönster 2: 3/1-23/2

Fönster 3: 24/2-12/4

Domarkommittén har för avsikt att till nästa år kunna erbjuda domare två val;

*Sökdomare där man söker de flesta av sina uppdrag och kommer prioriteras vid sökningar, då får man inte lika många matcher på grundtillsättning utan kan bygga sin tillsättning lite mer själv via sökningar och återbud.

*Framförhållnignsdomare då får man den stora delen av alla matcher satt enligt fönstren ovan, och kommer prioriteras med fler uppdrag i början. Sedan får man söka fler uppdrag om man vill men kommer inte prioriteras om man ställs mot en Sökdomare som uppfyller samma kravprofil.

Domarobservationer

Domarobservatörsgruppen fortsätter att utvecklas och vi kan i år vara stolta att vi har genomfört ett rekordantal, stort tack till alla er observatörer och domare som väljer att stötta fler att vara kvar och utvecklas inom domaryrket! Stort tack!!

Vill man utvecklas mer som observatör eller känner att det är något för mig, hör då av dig till gastrikland@innebandy.se. Den viktigaste egenskapen du skall besitta är att du har ett stort driv att utveckla andra samt att man har betydande erfarenhet av uppdraget.

Domarutbildningsprogrammet 

Två-Tre gånger under säsongen kommer Domarkommittén tillsammans med Gästriklands Innebandyförbunds Spelarutbildningsprogram anordna träffar med syfte att utveckla våra domare. Förra året var det 15 deltagare och i år 6 deltager med och vi kommer fortsätta med detta koncept även kommande säsong. Kriterierna för att bli uttagen är att du är driven har ett brinnande intresse och ser en långsiktighet i din dömning. Projektet är en del av ett SISU projekt och deltagare upp till 25 år prioriteras. 

Vill du vara med i Domarutbildningsprogrammet? Kontakta gastrikland@innebandy.se.

Para-sport 

Elhockey

Gästriklands Innebandyförbund har under de två senaste åren utbildat Elhockey-domare som har fått förtroendet att följa med vår samarbetsförening KF Heros i utvecklandet av Elhockey-domare. Ett mindre projekt som under det kommande året har för avsikt att växa och ta ytterligare kliv. Vi vill ha fler domare som vill vara med på tåget och utbilda sig till ElHockey-domare. Håll utkik närmare hösten inför höstens utbildningar. 

”Stående”-Innebandy 

Under säsongen har även Gästriklands Innebandyförbund flyttat fram sina positioner gällande inkludering och Para-Innebandy. Ett större inkluderingsarbete pågår förhoppningen är att Para-verksamheten inom kort är en verksamhet under Innebandyns paraply. Under kommande säsong kommer Gästriklands Innebandyförbund att utbilda fler domare för målgruppen Para-Innebandy. Håll utkik till hösten för utbildningarna för Para-Innebandy.

Med det sagt önskar domarkommittén en härlig sommar. Återigen vill vi tacka alla er domare för det helt ovärdeliga engagemanget i över 2000 matcher spelade den senaste säsongen.